Droogmethodes
Geïsoleerde daken (combinatie overdruk/onderdruk)
Wanneer er vocht tussen de constructie en dakbedekking in de isolatielaag komt is het niet mogelijk om dit natuurlijk te laten uitdampen. Op den duur zal dit vele problemen veroorzaken, denk hierbij aan langdurige lekkages, schimmelvorming en houtrot. Bij warm weer ontstaat er dampdruk die het dak verder kan aantasten en lekkages verergert, de isolatiewaarde van het dak neemt bij een hoge vochtigheid af.
Bij het constateren van vochtproblemen adviseren wij om eerst grondig onderzoek te doen, er kunnen vaak meerdere oorzaken aanwezig zijn.
Wanneer de oorzaak is gevonden/verholpen kunnen wij met gebruik van 2 systemen het vocht onttrekken.
Aan de ene kant zal er warme droge lucht onder de dakbedekking worden geblazen, de warme lucht zal het vocht opnemen in deze luchtstroom.
Aan de andere zijde zal een vacuümsysteem worden gemonteerd die de vochtige lucht aanzuigt. Deze zal hierna door een waterafscheider gaan die het overtollige vocht afscheid en afpompt. Daarnaast zal de uittredende lucht gefilterd worden door een Hepa Filter waardoor er geen schadelijke schimmels vrijkomen.
Met gebruik van speciale waterbestendige bescherming kan onze apparatuur ook in de buitenlucht worden opgesteld.
Droging zwevende dekvloer (onderdruk)
Wanneer er vocht onder de vloer komt zal deze natuurlijk niet tot nauwelijks kunnen drogen. Als er vocht in de isolatielaag tussen de dekvloer en betonconstructie komt zit dit nagenoeg opgesloten. Omdat het vocht een weg naar buiten zoekt zal dit schade veroorzaken aan wanden, dek/afwerk vloer. Daarnaast kunnen er schimmels en nare geuren ontstaan. Ook de isolatiewaarde van de vloer neemt bij een hoge vochtigheid af
Wanneer de oorzaak is gevonden/verholpen kunnen wij met gebruik van 2 systemen het vocht onttrekken.
Aan de ene kant zal er warme droge lucht onder de dekvloer langs het isolatiemateriaal worden geblazen, de warme lucht zal het vocht opnemen in deze luchtstroom.
Aan de andere zijde zal een vacuümsysteem worden gemonteerd die de vochtige lucht aanzuigt. Deze zal hierna door een waterafscheider gaan die het overtollige vocht afscheid en afpompt. Daarnaast zal de uittredende lucht gefilterd worden door een Hepa Filter waardoor er geen schadelijke schimmels vrijkomen in de woning.
Spouwmuurdroging (overdruk/onderdruk)
Nadat er vocht in de spouwmuur is gekomen zal deze natuurlijk nauwelijks drogen. Vaak wordt dit vocht pas ontdekt nadat de afwerking heeft plaatsgevonden en het zich uit op meubels of stucwerk. Wanneer isolatie in de spouw aanwezig is zal dit extra lang duren. Als dit niet op de juiste manier gedroogd wordt kan de gevolgschade groot zijn, denk hierbij aan schimmels, afbrekend stucwerk, houtrot, schade aan meubels en stankoverlast. Ook de isolatiewaarde van de spouwmuur neemt bij een hoge vochtigheid af
Bij het constateren van vochtproblemen adviseren wij om eerst grondig onderzoek te doen, er kunnen vaak meerdere oorzaken aanwezig zijn.
Wanneer de oorzaak is gevonden/verholpen kunnen wij met gebruik van 2 systemen het vocht onttrekken.
Aan de ene kant zal er warme droge lucht in de spouw worden geblazen, de warme lucht zal het vocht opnemen in de stroom.
Aan de andere zijde zal een vacuümsysteem worden gemonteerd die de vochtige lucht aanzuigt. Deze zal hierna door een waterafscheider gaan die het overtollige vocht scheid en afpompt. Daarnaast zal de uittredende lucht gefilterd worden door een Hepa Filter waardoor er geen schadelijke schimmels vrijkomen.
Met gebruik van speciale waterbestendige bescherming kan onze apparatuur ook buiten opgesteld worden waardoor we eventuele overlast binnen kunnen voorkomen.
Luchtkussen droging
Wanneer slechts een klein deel van de woning is aangetast door vocht kunnen we de luchtkussen methode toepassen. Wij brengen over het vochtige deel (dekvloer/wand) een folie aan. Hieronder zullen we met gebruik van een sorptiedroger droge lucht direct onder het folie blazen. Hierdoor creëren we een dampspanning verschil die de constructie doet drogen. Omdat we het probleem plaatselijk aanpakken zal het rendement veel groter zijn. Hiermee besparen we tijd, kosten, energie en overlast.
Ruimtelijke droging
Bij ruimtelijke droging plaatsen we in de door vocht aangetaste ruimtes een of meerdere drogers in combinatie met ventilatoren. De drogers zullen de luchtvochtigheid in de ruimte omlaag brengen wat de constructie doet drogen. De geplaatste ventilatoren zorgen ervoor dat de lucht goed kan circuleren door de ruimte, dit zal het droogproces aanzienlijk versnellen.
Ons assortiment
Bij ons bestaat ook de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met onze apparatuur. Bekijk wat wij te bieden hebben.